EERSTE DAGEN: zesdaagse trip met papa door Zuid-Thailand

In de ochtend vertrokken papa en ik met de moto. Het zou een zesdaagse trip worden door het Zuiden van Thailand. Buiten de pijnlijke poep, was het een zalige week! Ik overloop even hoe onze tour eruit zag.

1. Sarasin Bridge

DSC_9845DSC_9848DSC_9844DSC_9855

We rijden van het eiland over de Sarasin Bridge. Het is een echte toeristische trekplijster! De brug is heel mooi en de lokale bevolking komt er dagelijks vissen. De brug verbindt Phuket met de provincie Phang-Nga.

2. Le Tour De France

DSC_9866DSC_9867

Oké, nee, dit is eigenlijk gewoon een flauw mopje. We waren onderweg naar het Tsunami Museum in Khao Lak. Heel random zagen we dat hier de ‘Tour De France’ werd georganiseerd… Jaja, laat me niet lachen!

3. Tsunami Museum Khao Lak

DSC_9879DSC_9876DSC_9878DSC_9889DSC_9872

In deze boot stierf Prince Poom Jensen toen hij vaarde langs de kust wanneer het Tsunami plaatsvond.

DSC_9874DSC_9871

Een bezoek aan het museum is zeker de moeite waard. Je kunt gratis binnen en krijgt een hoop informatie van hoe het Tsunami ontstond tot de vernieling.

4. Slapen in een hutje in Kuraburi

DSC_9901DSC_9904

Bij aankomst in Kuraburi gingen we op zoek naar: Tom & Am Tour. Voor een hutje in de vrije natuur (met gematigd veel muggen en een aantal slangen buiten), betaalden we nog geen 4 euro per persoon! Je kreeg er een gratis huisdiertjes bij zoals kakkerlakken, maar dat is heel normaal.

Ik vond het een fantastische ervaring! Het heeft echt zijn charmes om in een hutje te slapen, midden in de prachtige natuur.

DSC_9906

De volgende morgen stonden we rond 6 p.m. op en kregen we een basic maar heel lekker ontbijtje. En dat allemaal voor die nog-geen-vier-euro!

DSC_9907

WIJ WAREN ZO VERBAASD TOEN WE DIT ZAGEN! Werkelijk niemand hier in Thailand recycleert, laat staan sorteert zijn afval. Bij Tom & Am Tour doen ze het wel en dat maakte ons heel gelukkig.

Blijkbaar leerde hun zoontje op school om te sorteren, waardoor ze het zijn beginnen doen. Elk kind zou het moeten leren! Al in de lagere school! Voor ons is het heel normaal, maar zij smijten alles bijeen en ze zien wel wat ermee gebeurt…

DSC_9914

Deze cutie mag ik ook vooral niet vergeten voor te stellen! Kijk vooral even naar zijn smoeltje hoe lekker hij de aaitjes vindt! Zijn naam is Spyke en is hier ‘hond aan huis’. Kan ik die alstublieft mee naar huis nemen? Danke, daag!

5. Raksawarin Hot Springs in Ranong

DSC_9932DSC_9953DSC_9959DSC_9961

Iemand zin om een eitje te koken? Bij een bezoek aan de Hot Springs in Ranong is het zeker niet onmogelijk! Ik vind het onwaarschijnlijk hoe de aarde deze mooie dingen voor ons in petto heeft. Prachtig om te zien!

DSC_9981DSC_9982

LEUK WEETJE:

Ranong is trouwens de ‘city of rain’ genoemd.

DSC_9989.JPG

Dit wou ik jullie ook nog even tonen: deze dorstige hond heeft zijn plekje ook gevonden! Het was een onwaarschijnlijk warme plaats (door de warmwaterbronnen), maar ook gewoon een hele warme dag! Deze hond is een slimmerd, water drinken uit de bak van gesmolten ijs!

De eerste dagen van mijn trip zitten erop!
Keep you up to date voor de andere dagen!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s