Spelen in speeltuin met locals en Phuket Vegitarian Festival: wat is dit hier?!

Ik had even niets te doen thuis en dacht: waarom ga ik in de wijk niet eens de locals spotten? Al snel had ik een leuk speelpleintje gevonden en besloten me daar even te installeren. Later op de dag ben ik samen met mijn stiefmama en stiefzus iets gaan eten bij het Phuket Vegetarian Festival… 

DSC_9035

Het was 16 uur, de kinderen hadden gedaan met school en gaan samen buiten met elkaar spelen. Op de foto zie je het niet, maar ze waren echt met een hele hoop! Alle leeftijden speelden samen.

Deze week is het hier in Phuket het Vegetarian Festival, wat wil zeggen dat iedereen in het wit gekleed is. Vandaar ook dat de kindjes allemaal in het wit zijn. Het is ook heel typisch dat tijdens dit festival iedereen ‘speelt’ met vuurbommetjes… Ik vind het heel raar en vooral gevaarlijk, maar hier is het normaal deze week.

DSC_9037

Deze hond had me ook even gespot toen ik hem al de hele tijd aan het spotten was, want WAT EEN CUTIE! Overal straathonden hier, maar deze was echt een koddie!

DSC_9091

En uiteindelijk mocht ik ook meespelen en heb ik vrienden gemaakt… We konden heel moeilijk met elkaar communiceren, maar aan de hand van gebaren begrepen we elkaar gelukkig!

Jakkeu, can joe kom baack tumorruw witus?

Heel schattig was ook, dat de kleinste naar mij kwam om te vragen of ik morgen terug kwam om te spelen… Mijn hart smolt! Nu was het tijd om door te gaan om iets lekker te gaan eten! Allez, ja, ik hoop toch dat het lekker zal zijn…

Phuket Vegetarian Festival

DSC_9020DSC_9018

De straten zijn prachtig versierd, want van 8 oktober tot 17 oktober vieren ze hier het Phuket Vegetarian Festival.

dsc_8949.jpg

Wat is het?

Het Vegetarian Festival is een kleurrijk event waar de beliefs van de Chinese cultuur worden gevierd. Ze geloven dat wanneer ze dit doen, ze een goeie gezondheid zullen hebben en hun geest wordt gezuiverd.

Wat doen ze?

In deze periode eten ze geen dieren, maar ook geen eieren of melkproducten. Terwijl kleden ze zich ook elke dag in het wit. Sommige winkels sluiten zelfs en er zijn overal parades, want dit is een groot feest.

DSC_8955

Deze periode zijn er ook heel erg veel winkeltjes die witte kledij verkopen voor het festival. Zoals op de foto zie je ook dat iedereen wit gekleed is.

DSC_8953

In de straat halen we wat lekkers om te eten. Zooooooveel verschillende geuren, zoooooveel verschillende smaken. Het was voor mij moeilijk om iets te kiezen, want alles lijkt op elkaar en ik kan het onderscheid ook niet maken tussen hartig of zoet…

The fooooooooood

DSC_9113DSC_9101

De Meat Bun is een zoet broodje met vlees. Het vlees was natuurlijk niet écht vlees. Het smaakte voor mij heel raar, want het was zoet, maar ook zout. Moeilijk voor mij om die twee smaken samen te proeven in één gerechtje.

DSC_9136

Mijn dessertje(s)

DSC_9123DSC_9118

Dit was een potje gevuld met ijs en over het ijs drie verschillende soorten sausjes. In het ijs zitten ook verschillende toppings. Wat het precies was, dat weet ik niet, maar het smaakte wel lekker! Een beetje té zoet voor mij, alhoewel ik eigenlijk een echte zoetebek ben.

De ceremonie

DSC_9237

Als laatste op de avond was er de parade, waar heel veel mensen op straat voor kwamen. Allemaal in het wit uiteraard.

DSC_9221DSC_9202DSC_9195

Zoals je dus kunt zien op de foto’s gebeuren er een paar dingen tijdens de parade die heel opmerkelijk zijn. Er zijn mensen gekleed in zeer traditionele kledij waar iedereen voor uit de kant gaat.

Deze mensen:  (Ze zijn ‘uitverkoren’ door de goden, daarom dat ze dit allemaal doen)

 • wandelen heel snel
 • huppelen soms
 • zingen
 • zeggen dingen met een hoge luide stem
 • draaien weg met hun ogen
 • schudden nee (constant!), maar dat is een schudmeditatie
 • geven de mensen langs de kant snoepjes of armbandjes
 • gaan met een vlag over de hoofden van de mensen langs de kant

De mensen langs de kant: (Waaronder ik dus…)

 • buigen het hoofd als ze met een vlag langskomen
 • gaan in gebedshouding
 • op knieën zitten (ja ik ook)

DSC_9242DSC_9231

Tijdens de parade worden er constant vuurbommetjes gesmeten naar de ‘uitverkorenen’. Zij lopen op hun blote voeten en komen dus constant in aanraking met vuur, maar aan hun gezicht is niets te merken. Ze zijn volledig in trance.

De man op de laatste foto hield zelfs een bommetje vast toen hij ontplofte. Een stuk of 3 keer na elkaar, om te tonen dat hij NIETS van pijn voelde…

Ik vond het heel eng, die bommetjes, dus heb niet lang staan kijken. De lucht was natuurlijk ook niet zo aangenaam. Ik ben een persoon die snel bang wordt van luide geluiden, dus ik was zeker niet op mijn gemak. Hoe dan ook, dit was een fantastische dag met veel Aziatische cultuur!

Everyone has two eyes, but no one has the same view… The beauty of the world lies in the diversity of its people.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s