Me-time: breakfast, view, beach

Hoe zalig is het om soms eens alleen te zijn. Het is namelijk heel gezond als je alleen kunt zijn en je je niet alleen voelt. Ik heb me alleen in dit avontuur van Thailand gesmeten, maar natuurlijk doe ik niet alles hier alleen: ik heb mijn papa, stiefzus, stiefmama, ondertussen ook al wat vriendinnen. Daarnaast ben ik behoorlijk veel alleen, want ik ben graag alleen. Soms is alleen zijn een moment waarop je 100% kunt genieten met enkel en alleen jij en jouw gedachtes en omgeving.

Goeiemorgen deze morgen

DSC_8889

Vandaag ben ik om 6 uur opgestaan, om mijn eerste ritje op de baan te beleven. We hebben dit vroege uur gekozen, omdat het dan nog relatief rustig is. Eerst tijd voor een lekker kopje koffie en een hoofdstukje uit mijn boek!

Vroeger was ik geen lezer. Ik ben iemand die veel prikkels en actie nodig heeft, dus wanneer ik vroeger een boek moest lezen voor school, sloeg ik altijd twee pagina’s over en las zo het boek ‘uit’. Ik was zo snel afgeleid, ik wou altijd andere dingen gaan doen.

Eigenlijk ben ik nu pas beginnen ‘leren’ lezen… Even verstand op nul en verdwalen in mijn fantasieën. Het is heel rustgevend voor mijn geest, wat ik toch wel nodig heb. Ik was constant bezig met alles en nog wat. Wanneer ik lees, kan ik even opladen en staat mijn wereld even stil. Want geef toe, ons leven is een race tegen de klok…

DSC_8882

Om nog even op kracht te komen en mijn vitamientjes binnen te krijgen voor ik op de baan ga: Dragon Fruit. Het is de eerste keer dat ik het heb gegeten en ik vond het een beetje naar Kiwi smaken. Ik hou van Kiwi, dus de smaak was zeker niet slecht. Al ben ik eigenlijk gewoon echt de grootste fan van dit fruit omwille van de kleur

Op de scooter richting…

Kao-Khad

DSC_8897

Another View Point: Kao-Khad! Ik was op weg naar een leuk strandje en kwam opeens dit tegen. Ik moest stoppen en foto’s nemen! Ik had me even op een bankje gezet met wat muziek in mijn oren en genoot van het uitzicht… Zoiets zie je niet elke dag… Oké jawel, tenzij je in Phuket woont dus!

DSC_8917

Voila, het fantastische uitzicht! En o ja, das is ik op de voorgrond… (lol)

Ao Yon Beach

DSC_8932

Een beetje verder kom ik aan bij Ao Yon. Een klein, maar gezellig strandje. Ideaal om onder een boom in de schaduw een boekje te lezen en terwijl genieten van het zalige uitzicht!

Het strandje is niet zo gekend bij toeristen, daarom dat het er heel rustig is. Ik vind het leuk op die manier, om wat te relaxen.

DSC_8934

Post Scriptum:

Vandaag was een hele hete dag. De zon smijt zichzelf VOLLEDIG! Daarom is het goed om toch aan een paar dingen zeker te denken.

MUST KNOW ABOUT THE EVIL SUN:

  • Smeer je huid regelmatig in met factor 50. Niet twee keer op een dag, maar echt vaak.
  • Stel je huid niet te lang bloot aan de zon, ga dus niet een uur lang bakken op strand.
  • Als je fietst of met de brommer rijdt, draag dan een top met lange mouwen en een lange broek. Door de wind voel je niet dat je aan het verbranden bent en da’s heel gevaarlijk. Het is misschien warm, maar ’t is echt wel beter voor je huid en uiteindelijk valt het wel mee.
  • Talkpoeder met UV-bescherming zorgt voor de extra bescherming.
  • Vergeet plekjes zoals oogleden, bovenkant van je voeten en oren zeker niet in te smeren.
  • Gebruik een lippenbalsem om niet te verbranden. Kost wel 10 euro, maar je doet er heel lang mee.
  • Vergeet aub de zonnebril niet! Dit is zo belangrijk… Ik spreek uit ervaring, want mijn ogen waren echt verbrand.

Today was a good day! I enjoyed nature and that’s why I’m here.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s