Rainy day = shopping day: Central Festival Phuket

Vandaag was een dag, met mezelf en voor mezelf. Van een beetje me-time kan ik echt genieten. Wat maakt een vrouw meer gelukkig dan shoppen? Euh… Shoppen in Phuket? 

DSC_8689.JPG

Het shoppingcenter bestaat uit 2 delen: het oude gedeelte en het nieuwe gedeelte. Wanneer ik binnenkom merk ik direct dat het lekker fris is binnen en vooral heel mooi. Alles is super proper en aan alle details is gedacht. Overal bloemetjes, plantjes, geschilderde muren, standbeelden… Het voelt alsof ik in een reusachtig resort binnenkom.

Public House

DSC_8707

Eerst en vooral kom je bij the Public House. Dit is een grote open ruimte met gezellige terrasjes waar je rustig iets kunt eten of drinken.  Ik had een middagje tijd voor mezelf met een koffietje, een goed boek en een mooie omgeving. Wat moet een mens nog meer hebben op een zaterdagmiddag?

DSC_8708DSC_8659

DSC_8653
Bloemetjes overal… Dit is wat ik zo mooi vind aan Phuket: het groen overal!

Een kiekje van mezelf in the Public House

DSC_8712

Het oude gedeelte

DSC_8663

Zoveel leuke winkeltjes. Groot en klein, duur en niet duur. Veel merkkleding en souvenirshops. Dit is het ‘oude’ gedeelte, alhoewel ik het er zeker niet ‘oud’ uitzien.

Het nieuwe gedeelte

DSC_8675

In het nieuwe gedeelte is de sfeer volledig anders. Heel modern en heel chique. Er is duidelijk veel aandacht besteedt aan infrastructuur, meubilair, kleur, kunst, enzovoort.

Wanneer ik er binnenkom, zie ik al meteen honderden toeristen met een camera in hun handen. Ik ben duidelijk niet de enige die gefascineerd is door deze plaats!

Muzikanten

DSC_8700DSC_8678

Ik hou sowieso al van muzikanten op straat, dus zeker van muzikanten in een shoppingcenter. Hoe geweldig is het als mensen hun talent met je willen delen? Ze creëren een sfeer en je kunt er alleen maar van genieten. Het maakt het plaatje hier volledig.

Gratis show

DSC_8694

En hoppa: de Thaise cultuur komt in dit westers shoppingcenter ook even naar boven. (Die linkse gast was echt blij dat hij op mijn foto mocht, dat zie je direct!)

Mijn zaterdagmiddag kon niet beter, en die van jou? 🙂

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s