Kamala Beach op een regenachtige dag

Vandaag begon de dag grijs en regenachtig. Nadat de serieuze bui deze morgen over was, ben ik met papa weer een eindje gaan rijden. Destination: Kamala Beach. 

Kamala Beach

DSC_8450 (2)

Kamala Beach ligt niet ver van Patong Beach, maar is wel helemaal anders. Op Patong Beach krioelt het van de toeristen, terwijl deze plaats rustiger is. Mensen die een lange tijd in Phuket verblijven (zoals ik), komen er vaker. Het is een zalig plek om gewoon even te chillen.

Regeltjes, heel veel regeltjes

DSC_8464.JPG

Jelke: “Huuuh, mag dat?”

Papa: “Neen, maar ze doen het toch.” 

Na ongeveer een weekje in Phuket te zijn, kan ik toch wel al vaststellen dat hier heeeeel veel regeltjes zijn. De bedoeling van regeltjes is dat ze worden nageleefd. Ik heb het gevoel dat dit hier niet echt het geval is. Het is goed dat ze zich ervan bewust zijn wat kan en wat niet kan, maar wel heel jammer dat het in de praktijk helemaal anders is.

DSC_8457

Bij ons is natuurlijk ook de regel, op het strand, dat we alles in de vuilbak gooien. Af en toe zie ik ook wel dat het niet gebeurt, maar hier vind ik het echt triestig. Je hebt een prachtige natuur en ziet dat mensen het geweldige beeld snel kunnen verpesten door hun spoor na te laten. Ik zag waterflesjes, plastiek bakken, deo, lippenstift, zonnecrème, bekers, metalen dozen… Allemaal op de grond. Ik ben ervan overtuigd dat dit niet alleen komt door toeristen, maar ook van de locals (dit kon ik zien aan de producten die toeristen niet gebruiken). Misschien is een goede eerste investering hier: vuilbakken plaatsen. Hoe ver ik ook keek, ik kon geen enkele vuilbak zien.
DSC_8461
Vissen leiden ook onder afvalstorten. Het afval komt terecht in de zee en zo ook bij de vissen. Soms worden zelfs gewoon dingen overboord gegooid op zee. Ik vind het verschrikkelijk. Mensen denken vaak dat alles hier op aarde van ons is, maar dat is niet zo. We zijn slechts passanten, we moeten ons er ook naar gedragen. We maken de natuur kapot en het kan zo mooi zijn! Gooi aub alles in de vuilbak, het maakt alles zoveel makkelijker.

Om positief af te sluiten: een strand kan ook mooi zijn wanneer de zon niet schijnt.

Elk nadeel heb ze voordeel .

DSC_8462

En nu wegwezen! Het gaat regenen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s