De spectaculaire Big Buddha

Als je denkt aan Phuket, dan denk je automatisch ook aan de Big Buddha. Het is een echte aanrader om het te komen bezoeken! Ik deed het ook en het was indrukwekkend.

DSC_8496.JPG

De reusachtige Buddha bevindt zich op de top van de Nakkerd Hills, tussen Chalong en Kata. Je kunt de Big Buddha al van heel ver weg zien tot bij Phuket Town en Karon Beach. Ze noemen hem ‘Big’, omdat hij ook wel euuh… redelijk big is… 45 meter hoog!

DSC_8512

DSC_8538DSC_8530

Wierook

Veel mensen kopen hier ook een wierookstokjes, want wierook heeft een grote religieuze waarde. Het verspreidt een aromatische geur en dient om de goden in alle mogelijke windrichtingen te behagen.

DSC_8540

Uitzicht

Vanop dit punt, heb je eigenlijk een overzicht over heel het eiland. Van Phuket Town tot Karon tot Chalong Bay en nog veel meer!

DSC_8576DSC_8574DSC_8569

Boodschapjes

Overal waar maar kan, hangen er boodschapjes van toeristen. Net zoals je ergens een slotje kunt hangen met de naam van je geliefde en jij, kun je hier ook iets hangen. Heel leuk om het eens even te bekijken…

DSC_8543DSC_8562

Kledij

Zoals in alle tempels, geldt ook hier een dresscode. Schouders en benen moeten bedekt zijn, dus ik shortje en topje zal je niet ver komen. Gelukkig staat bij ingang iemand die doeken uitdeelt en dat ziet eruit als volgt:

DSC_8517
Wat vinden jullie van mijn nieuwe stijl?

Sfeerbeelden

DSC_8550DSC_8545

And again: it was an amazing day!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s