25 fun facts about Bangkok

Doorheen mijn verblijf in Bangkok, heb ik een lijstje bijgehouden van wat ik ZEKER niet mag vergeten. Ik heb hier heel veel rare, grappige, leuke, verbazingwekkende, gekke en interessante dingen gezien of gehoord die ik zeker wil onthouden! Misschien niet de belangrijkste, maar wel de leukste!

DSC_7761.JPG

1. De officiële naam van Bangkok is eigenlijk: Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahinthara Yutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amonphiman Awatansathit Sakkathattiya Witsanukamprasit. Probeer dit nog maar eens te herhalen zonden spieken! Onmogelijk vind ik, maar kinderen op school moeten het leren.

2. Bangkok is één van de warmste plekken op aarde.

3. Ze hebben hele rare oude wetten. Je mag bijvoorbeeld niet in bloot bovenlijf op de fiets zitten, je mag Durian (fruit) niet gebruiken als wapen, je mag niet stappen op geld of op een foto van de koning…

4. Het genderloos toilet wordt reëel in Bangkok!

5. Bangkok heeft de grootste Chinatown.

6. Ook al is het super heet, de Thaise mensen willen er altijd op en top uitzien. Het maakt niet uit of het 30 graden is, als zij die wollen sweater willen aandoen omdat het mooi is, dan doen ze dat gewoon.

7. Taxi’s hebben verschillende kleuren. Je kunt een groene, gele, roze, blauwe, oranje taxi nemen. Hoe leuk is dit?

8. In Bangkok rijden auto’s links en heeeeel roekeloos. Er is dagelijks heel veel verkeer en taxichauffeurs kunnen allerlei rare manoeuvres maken en rijden heel dicht tegen elkaar. Naar snelheid wordt amper gekeken… Wees dus op je hoede.

9. Wanneer mensen water drinken op straat, drinken ze dat altijd met een rietje. Waarom? Om te voorkomen dat ze insecten in hun mond krijgen en omdat ze hun hoofd niet heel de tijd omhoog willen houden…

10. Op straat loopt iedereen met een paraplu. Niet voor de regen zoals in België, maar voor de zon natuurlijk!

11. Evenveel cosmeticareclame voor mannen als voor vrouwen.

12. Iedereen is zichzelf. Wil je als man een kleedje dragen met hakken? Dat kan perfect. Wil je een doorzichtig topje dragen? Dat kan. Wil je groen haar? Dat kan. Wil je de raarste schoenen ooit dragen? DAT KAN!

13. Overal op straat staan mensen om lotjes te verkopen. Hier kan iemand nog zo arm zijn als het maar kan, maar als ze kunnen meedoen aan de Lotto, dan zullen ze dat zeker doen. Misschien zijn ze opeens wel super rijk…

14. Overal en altijd hebben mensen hun smartphone niet alleen bij zich, maar zijn ze er ook mee bezig. Het is echt extreem!

15. Als je een Thaise massage wilt, let dan goed op dat ze wel weten waarmee ze bezig zijn. Oplichters vind je overal. Kijk ook vooral goed of je niet bij de Thaise massages bent terechtgekomen met een happy ending

16. Mensen die in Bangkok wonen zijn heel veel bezig met de verzorging van hun huid. De lucht is er heel vuil, waardoor ze hun huid heel goed moeten reinigen. Daardoor bestaan er gigantisch veel producten en shops voor de huid.

17. Wat ook opvalt, is dat iedereen hier wit wil zijn. Bij ons in België gaan mensen naar de zonnebank of kopen ze zelfbruiner, hier in Thailand kun je bijna geen enkel product kopen zonder whitening. Ik vind het vervelend als ik zonnecrème wil kopen, want ik wil wél graag een kleurtje!

18. De koning van Thailand woont niet in Bangkok, maar in Duitsland… Thaise mensen steken dat wat in de doofpot, maar ze weten het allemaal.

19. In 2017 is bij de Erawan-Tempel in Bangkok een aanslag geweest. Het is een toeristische trekpleister, dus waren er veel doden.

20. De kloof tussen armoede en rijkdom is heel groot. Ik heb extreem rijke mensen gezien, maar ook extreem arme.

21. Als je naar een openbaar toilet gaat, let er dan op of er wc-papier aanwezig is. Vaak (om financiële redenen) wordt er geen wc-papier gegeven in openbare toiletten. Zorg er dus vooral altijd voor dat je zakdoekjes bij je hebt, zodat je niet een halfuur op het toilet moet blijven zitten, omdat er niemand is die je wc-papier kan aangeven… (Dit heb ik vooral zelf NIET meegemaakt!)

22. Zoals ongeveer in elke grootstad, zijn hier veel bedelaars. Soms worden mensen ontvoerd om in opdracht te gaan bedelen. Om het nog aangrijpender te maken, kappen ze soms een hand of voet af van de bedelaars, zodat ze misschien meer zullen ‘verdienen’.

23. Voor de durvers onder jullie: probeer eens om Papaya te eten… Of het pikant is of niet, dat laat ik aan jullie over! (lol)

24. Thaise mensen zijn heel ijdel. Ze komen de straat niet op zonder er piekfijn in orde uit te zien. Gelnagels, valse wimpers, ingelegde krullen, kleurlenzen…

25. Wil je graag een ander gezicht? Dat kan perfect, doe gewoon plastische chirurgie? Hier is het normaal als je iets laat veranderen aan je lichaam of gezicht. Er bestaat zelfs een programma op televisie waar lelijke mensen mooi worden gemaakt… Vreemd, toch?

Nu zijn jullie alweer 25 fun facts rijker! Thank me later 🙂

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s