Goeiemorgen deze vroege morgen: Khao Rang Hill Viewpoint

GEEEEEEUW… Vandaag was een speciale ochtend. Normaal lig ik in bed tot 9 uur, heb ik rustig een ontbijtje, lees ik wat, douch en ga ik naar buiten. Vandaag was het anders: om 5 uur ging mijn wekker, heb ik iets klein gegeten, gedoucht en een halfuurtje later zaten we op de brommer richting Khao Rang Hill!

Op de brommer, om 6 uur ’s morgens, met de wind door de haren, een fris briesje: zo zalig ‘vroeg opgestaan’ heb ik nog niet eerder meegemaakt. Meestal is het Jelke met een ochtendhumeur, maar deze keer kon het zeker slechter!

Ochtendstond heeft goud in de mond

dsc_8238-e1538557372276.jpg

Het is een toeristische trekplaats, dus normaal gezien krioelt het hier van het volk. Nu niet, want het is… euh… 6:30 uur! Er staan ook dubbele rails, waardoor je echt niet bang moet zijn om te ‘vallen’.

DSC_8245

Op het uitzichtpunt heb je een mooi overzicht over oost en zuid van Phuket. In de verte kun je Big Buddha zien. Veel mooie natuur, gebergten, zee en groen.

DSC_8265

De zon is volledig op.

Misschien even uitleggen hoe het er hier uitziet:

  • Een prachtige plaats waar het de ideale plaats is voor toeristen om te picknicken
  • Daarvoor heb je het paviljoen
  • Een waar ik sta, is het brugje die gaat naar het uitkijkpunt

De picknickplaats

dsc_8275.jpg

Zwerfhonden- en katten

Het is ook een rustige plaats voor zwerfhondjes. Zwerfhonden- en katten zijn heel erg aanwezig hier in Phuket, dat heb ik wel al gemerkt. Zoveel beestjes zonder baasje. Alhoewel ik het echt niet prettig vind om er zoveel te zien, merk ik wel dat de lokale bevolking heel lief is voor de beestjes.

Ze hangen altijd rond bij de mensen, waardoor ze af en toe ook iets te eten krijgen. Je hoeft er niet bang voor te zijn, alleen wel opletten en het niet zelf gaan zoeken.

Er zijn bepaalde organisaties die zich inzetten om zwerfhonden- en katten eten te geven. 1 keer op de dag (meestal rond 16 uur) gaan de vrijwilligers naar één bepaalde plaats, waar ze de diertjes voederen. Heel leuk om te zien dat ze toch wel geliefd zijn…

DSC_8279

Aapjes in de buurt

AAAAPJES, OOOOOH ZO SCHATTIG!

Ja, schattig zijn ze inderdaad, maar dat wil niet zeggen dat ze niet kunnen zorgen voor ongemakken. In de buurt van Khao Rang Hill viewpoint, zijn er veel aapjes. Een beetje verderop is een plaats waar toeristen apen kunnen eten geven. Wanneer mensen in aanraking komen met apen, zijn daar toch bepaalde regels en consequenties aan verbonden… (Niet voor gevoelige kijkers.)

Veel mensen denken alleen aan het leuke van aapjes, (want ze zijn ook gewoon heel leuk om naar te kijken) maar wees er toch voorzichtig mee. Je kunt er ziektes door krijgen en gelukkig is dus bord er, die best wel choquerend is, om mensen eraan te doen herinneren.

DSC_8233

Wat een mooie plaats, tijd voor een… SELFIE!

43108944_248413212536451_2146043128853823488_n.jpg

Zo, bij deze hebben we alweer een leuke en productieve ochtend opzitten. Elke keer opnieuw wordt ik verrast hoe mooi alles kan zijn. Ik voel me zo miniem,  de wereld is niet van ons, maar wij zijn van de wereld.

Stop remembering what God has forgotten, see what he has given!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s