Aankomst in Phuket: waar woon ik?

Dag lieve ploppertjes! Na mijn leuke avontuur in Bangkok, komen we aan bij mijn tweede stop: Phuket. Mijn papa woont al een aantal jaar in het buitenland, o.a. de Malediven, Kho Samui, Bangkok en nu dus Phuket! 

Allen welgekomen in dit mooie stulpje waar ik de komende weken zal verblijven. Het is een mooie woonplaats met drie kamers, een grote keuken, grote woonkamer en twee badkamers.

DSC_8491 - kopie

Phuket Scooter Rental

DSC_8492 - kopie

Hier heeft mijn papa samen met zijn vriendin: Phuket Scooter Rental. Het is een online bedrijf waar je scooters kunt huren en groeit elke dag.

Voor interesse, surf even naar de site: http://phuketscooterrental.com/ 

Mijn kamer

Ik had nooit gedacht dat ik mijn eigen kamer zou krijgen, wat een verrassing. Het is zo leuk ergens toe te komen en zien dat ze je met open armen ontvangen. Ik voel me echt welkom en daar ben ik zo dankbaar voor.

Een zalig bed met een (heeeeeel) licht dekentje, speciaal voor mij! Ook heb ik mijn eigen kledingrekje gekregen, waar ik heel blij mee ben.

DSC_8482

Er is echt aan alles gedacht: zelfs mijn eigen toilettafeltje. Ik kan me er al snel thuis voelen.

Ik weet nog dat ik ooit eens vroeg aan mijn papa: “Hoe kan je slapen in 28 graden?” Wel ja: met airco natuurlijk. Elke kamer, dus ook de mijne, is voorzien van airco en overal in huis staan ventilatoren. Ik moet zeggen: ik slaap als een roosje. Alhoewel, als ik niet wakker wordt van jeukende muggenbeten!

IK HAAT MUGGEN!

Het vreemde hier is dat ik al heel wat muggenbeten heb, maar nog nooit een mug heb gezien. Ze jeuken echt verschrikkelijk, daarom heb ik dit middeltje van mijn papa gekregen. Het verfrist en helpt de jeuk te minderen.

Door de hoge temperaturen en vochtige lucht – waar muggen gek op zijn – kun je elk moment van het jaar muggenbeten krijgen.

DSC_8487 - kopie

Dit zijn een aantal dingen die je moet weten over muggen in Thailand:

  1. Muggen zijn er het meest bij zonsopgang en zonsondergang.
  2. Gebruik geen geparfumeerde producten, want ze houden ervan…
  3. Muggen houden niet zozeer van tocht en wind, waardoor je ze meer hebt in het noorden van Thailand, dan in het zuiden (eilanden).
  4. Het besmettingsrisico is laag.
  5. Lichtgekleurde kledij dragen is een aanrader (beige, wit, lichtgrijs…)
  6. Krabben zorgt voor meer jeuk! NIET KRABBEN DUS!

Fotootjes van mijn twee liefste vriendinnen

Wie heb ik meegenomen op mijn reis? Mijn allerliefste mamaatje en bobonneke. Van hen heb ik een foto naast mijn bed liggen, zodat ze ook in Phuket zijn geweest… (lol)

Edelsteen

Van de beste vriendin van mijn mama heb ik voor mijn vertrek deze edelsteen gekregen. Het is een edelsteen die me kracht geeft en ligt elke nacht onder mijn kussen. Tania, thank you for this amazing gift!

Lifehack

DSC_8485 - kopie

Niet vergeten dat stopcontacten in Thailand anders zijn dan in België. Zorg er dus zeker voor dat je een adapter koopt die past voor het stopcontact! Ik heb de mijne ook al naast mijn bed!

Voila, nu hebben jullie een idee wat mijn ‘thuis’ is voor de komende weken! Adios!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s