Tweede dag in Bangkok (Streetview, bootje varen en tempels bezoeken)

WAAAAAAW WAT IS DIT HIER?

Dat is zowat de eerste reactie die ik gaf toen ik uit het hotel kwam wanneer ik de straten zag. Bangkok heeft niet echt één centrum, maar meerdere centra. Overal in heel de stad is er dus wel wat te zien!

Wat valt meteen op?

 • Massa reclame
 • Chaos in het verkeer
 • Kabels boven de straten
 • Vuile wegen en lucht (ik begrijp waarom velen rondlopen met een mondmasker)
 • Mensen met drie of vier op een brommer
 • Auto’s rijden links (whuuuut)
 • Overal foto’s, standbeelden… van de koning
 • Mensen begroeten elkaar en lachen vriendelijk
 • Overal eten

Natuurlijk is er nog veel meer, maar dit is waar ik op dit moment als eerste aan denk. Het is voor mij Brussel maal 100, ik voel mij 1 van de miljoenen hier.

DSC_7761
Moment op de dag wanneer het niet druk is
DSC_7767
Veel billboards
DSC_7771
Kabels en vuile straten

Streetfood

Zeer bekend in Thailand! Vele kraampjes met tal van lekkers. Op elke hoek van de straat kun je even stoppen om een snack te eten. Buiten dat het gewoonweg super lekker is, is het ook nog eens spotgoedkoop! Voor minder dan een euro kun je alweer even voort.

Op deze foto hieronder ziet het er heel verzorgd uit. Meestal is het niet zoals hier en vind ik het er redelijk onhygiënisch uitzien. Dan zie ik bijvoorbeeld vlees liggen in de felle zon: ieuw! Kijk dus wel goed waar je iets koopt.

TIP: koop bij kraampjes waar er veel locals ook hun eten kopen, dit is meestal een goed voorteken.

DSC_7772

3 plekken waar je heerlijk kunt eten

1. China Town (ook Yaowarat genoemd)

Hier is streetfood allemaal begonnen ruim 200 jaar geleden. Probeer zeker eens de lokale Dumplings of Oyster Omelette.

2. Soi Rambuttri

De straat ligt parallel met de bekende Khao San Road, dus hier kun je veel backpackers tegenkomen. Het is ook gewoon heel gezellig om hier ergens te chillen met een kopje thee en naar de passanten te kijken. Probeer hier zeker eens de banana pancakes!

3. Wang Lang Market

Op deze markt komen vooral locals en weinig toeristen. Het is dus de ideale plek om de lokale keuken te ontdekken.

444

Elektronica

Op mijn vakantie hier in Thailand wil ik natuurlijk HEEEEEL VEEEEEEL foto’s nemen, maar ik had een probleem: ik had een sd-kaartje in mijn camera waar ik maar 80 foto’s mee kon nemen… Veel te weinig dus! Samen met mijn papa ben ik naar een shoppingcenter, alleen voor elektronica: Pantip Pratunam, geweest. Dit is een plaats waar kleine ondernemers een plaats kunnen huren voor hun handel. 5 verdiepingen vol!

Hoe groot was dit?!

DSC_7764

Bootje varen (Khlong Boats)

De tram even nemen omdat het de snelste manier is om je te verplaatsen? Nee, hier is het de boot op het Saen Saep kanaal. Mensen nemen de boot heel vaak om kleine afstanden af te leggen. Hierbij koop je een ticketje op voorhand en zoals je op de foto ziet, komt een man (die op de rand van de boot wat rondhangt) de ticketjes ophalen. Eigenlijk wel gevaarlijk dat de man niet zit, want de boot gaat heel snel.

De helft van de mensen op de boot zat met hun handen voor hun gezicht. Wanneer ik vroeg aan mijn stiefzus waarom dit was, zei ze dat de lucht er heel vuil is, waardoor je huid vol met bacteriën kan zitten. Om dus geen puisten te krijgen, houden ze de handen voor het gezicht.

Waarom was dit iets wat je zeker moét doen?

 • je bevindt je tussen de lokale bevolking
 • je ziet waar de lokale bevolking leeft (kleine vervallen huisjes meestal)

Voor mij is het wel even schrikken als ik zie hoe sommige mensen leven. Ik kan soms niet eens snappen hoe het praktisch mogelijk is om in een mini-hutje samen met heel de familie te leven? Soms zijn er niet eens muren, geen deur, alles staat buiten…

DSC_7803
Tussen de lokale bevolking
DSC_7784
‘De conducteur”

Vele huisjes zijn niet alleen vervallen, maar ook beklad met… euhm… kunst? Ik vond deze eigenlijk wel leuk, want dit toont exact hoe ik mij voelde op dat moment! Melting!

DSC_7776

Wat Pra Keo (tempel van de koning)

Wat Pra Keo is de belangrijkste Boeddhistische tempel in Thailand. In het historische centrum van Bangkok kun je de tempel bezoeken. In 1782 is de bouw van de tempel begonnen. Anders dan andere tempels: hier wonen geen monniken!

Ik denk dat ik in mijn leventje nog nooit zoiets mooi heb gezien… Alles is tot in de puntjes afgewerkt met kleine glinsteringen en steentjes. Al de kleuren en het goud: het is gewoonweg prachtig.

In de tempels zelf mocht ik natuurlijk geen foto nemen, maar het was geweldig om te zien. Mensen mediteren er voor soms een halfuur. Ik moest mijn schoenen afdoen en ik moet zeggen, ik mag blij zijn dat mijn voeten niet verbrand zijn, want de vloer was kokend heet!

DSC_7838DSC_7846DSC_7970DSC_7988

Veel toeristen natuurlijk: Chinezen, Japannezen… en mezelf natuurlijk! 🙂 Om te bewijzen dat ik hier effectief was, moest ik natuurlijk ook wat foto’s van mezelf laten nemen!

DSC_7836DSC_7884DSC_8017

Op de foto hieronder zie je een van de reuzenyaks, zij zijn de oude buitenwippers, zoals we nu zouden zeggen. (lol) Of mooi gezegd: de tempelwachters.

DSC_7815

Ik weet niet of jullie het al gezien hebben op die andere foto’s, maar hieronder nog eens duidelijk: alle details. Ik kan mij niet voorstellen welk persoon dit maakt, ik zou er geen geduld voor hebben, maar het resultaat is prachtig!

DSC_7880DSC_7860DSC_7842

Er zijn ook fantastische muurschilderingen te zien. Deze zijn hier niets zomaar natuurlijk, ze vertellen een verhaal. Gewone mensen, zeemeerminnen… Bij ingang en uitgang kun je de muurschilderingen bewonderen.

DSC_8002DSC_8003

Als laatste van Wat Pra Keo: nog wat sfeerbeelden… (Het meisje op de foto is mijn stiefzus.)

DSC_7900DSC_7965DSC_8027DSC_7917

Wat Pho

De Wat Pho is de grootste en oudste Wat in Bangkok. Hier kun je de liggende Boeddha spotten! Bij ingang moet je eerst je schoenen afdoen voor je binnen mag komen. Je krijgt ook een plastiek zak aangeboden om je schoenen in te steken en zo kun je naar binnen gaan. Eerst krijg je natuurlijk uitleg over wat je precies zult zien: Inscription of Wat Pho.

DSC_8056DSC_8059DSC_8060DSC_8061DSC_8062

Ziehier, de liggende Boeddha! Hij is 46 meter lang en 15 meter hoog en versierd met bladgoud. Indrukwekkend…

DSC_8064

dsc_8071.jpg

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Na het bezoeken van de liggende Boeddha is het leuk om eens een kijkje te nemen errond.

DSC_8100DSC_8107DSC_8118DSC_8128

Nog steeds niet het einde van de dag, we steken over met de boot naar Wat Arun!

Wat Arun

Wat Arun is vernoemd naar de god Aruna (god van de dageraad). Samen met mijn papa heb ik er even rondgewandeld. Het uur was perfect, rond zes uur, want dan gaat de zon bijna onder: ideaal voor mooie foto’s dus:

HELEMAAAAAAL niet geposeerd… Ik met mijn tempel, mijn tempel en ik!

DSC_8185

Monniken

Ik vroeg mij al een tijdje af of het oké was om foto’s te nemen van monniken. Logischerwijze niet natuurlijk, maar omdat ik veel mensen dat zag doen, vroeg ik het me toch stiekem een beetje af. Uiteindelijk dacht ik dat het misschien het beste was als ik graag een foto zou hebben, dat ik het uit respect eerst aan hen vroeg. Dus trok ik mijn stoute schoenen aan: naar de moniken. (O ja, nog vergeten zeggen dat op die plaats veel monniken rondlopen. Ze kunnen hier naar school gaan). Het verhaaltje eindigt goed, de monniken voelden zich vereerd, legden hun kledij goed en ik mocht een foto nemen! JOEPIE!

DSC_8160DSC_8161

En als afsluiter toon ik jullie nog een paar sfeerbeelden van de avond:

DSC_8166DSC_8170DSC_8176DSC_8187

Het was alweer een prachtige dag vol cultuur en warm weer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s