Eerste dag in Bangkok (Smart Suites en Terminal 21)

9 uur in de morgen. Eindelijk toegekomen! Ik heb mijn stiefmama en stiefzus leren kennen en het was echt heel speciaal voor mij. Toch moet ik erbij vermelden dat ik wel echt heel moe was, dus ik was niet 100% alive… 

Taxi taxi

Heel belangrijk: een goeie taxi vinden. Als ik een tip mag geven, neem je best geen taxi zonder taximeter. De taxichauffeurs zonder meter kunnen je wel eens serieus liggen hebben. Vertrouw het zeker niet! Een taxi is normaal gezien zeer goedkoop hier in Bangkok.

Aankomen in hotel

Een heerlijke frisse lucht bij het binnenkomen van de receptie, dat was wat ik toen even nodig had om niet in slaap te vallen. Het hotelletje is gelegen midden in het centrum. Het hotel heeft alles wat ik nodig heb: een kamer met douche, lavabo en wc, een koelkastje, een bed met een (goeie) matras… Ik mag zeker ook niet vergeten zeggen dat het hotel ook echt heel proper was, daar was ik blij om!

Eerst een beetje opfrissen (een douche nemen gebeurt min 2 keer op een dag door dit weer) en wat uitpakken. Ik heb niet veel mee, dus er valt niet veel uit te pakken. Powernapje van 10 minuutjes en we zijn weer weg!

I want food!

Hoewel het eten op het vliegtuig heerlijk was (kuch, kuch), hadden we toch terug honger. Het is de gewoonte hier om buitenshuis te eten, omdat het zodanig goedkoop is en je voor die prijs thuis geen volledige maaltijd eet. Daarom komt iedereen op straat als het etenstijd is. De lokale bevolking eet ook geen drie keer op een dag zoals wij doen, maar meerdere keren in kleine porties.

We gingen naar het winkelcentrum Terminal 21. Het was reusachtig! Je kon er alles krijgen wat je wou. Op de bovenste verdieping was er de Food Corner en daar hebben we onze lunch gegeten. Zoveel keuze maar alles leek op elkaar? Rijst, noodles? Voor mij was alles hetzelfde dus ik heb dan maar willekeurig gekozen om varkensvlees te eten. Ik vond eerlijk gezegd wel een beetje eng, omdat ik niet zeker wist of ik het wel oke vond wat ik opat. Ik heb dus niet alles opgegeten, maar moet wel zeggen dat ik het lekker vond.

Een gezellig tafeltje bij een minder gezellig uitzicht… Thaise mensen zijn gek op bloemetjes, vooral roze dan, want die zie ik letterlijk overal dus ook bij onze tafel. Wat ik bedoel met het uitzicht: niet gewoon de kraampjes, maar vooral wat er te zien is.

Het is hier blijkbaar de gewoonte om, zoals wij kippen aan’t spit tonen aan de vitrine, de koppen van de dieren eraan te laten. Dus wanneer je wilt gaan kijken wat je zou willen eten en je hebt bijvoorbeeld zin in eend: dan kun je de eend zien hangen met kop eraan. Ik vind het heel onsmakelijk, maar zo is het dus normaal… Dit niet alleen met eend, maar ook met kip of vis. Ergens is het naïef, want we weten allemaal hoe een eend eruit ziet en als jij graag eend eet dan weet je wat je eet…

Oke, besides this, mijn maaltijd was super lekker. Ik weet niet goed wat precies ik heb gegeten, maar het smaakte alleszins goed (lol).

Shoppen in Terminal 21

Het leuke aan dit winkelcentrum is dat elk verdiep een andere stad is. Dus doorheen je shopmiddag ben je in Tokio geweest, Londen, Parijs, Rome… Elk verdiep heeft zijn thema en is ook ingekleed in dat thema. Heel origineel!

IMG_9966

IMG_9955IMG_9960

Wanneer je de Steenstraat in Brugge of de Meir in Antwerpen gewend bent, is dit echt iets totaal anders! Dit winkelcentrum is gigantisch en is op zich gewoon al prachtig door de decoratie. Ik vind het zalig om zoveel groen te zien… Hoe mensen hier aan details denken: geweldig!

IMG_0010

IMG_0016IMG_0027IMG_0019IMG_0020IMG_0047

In dit shoppincenter zijn veel winkels van bekende Thaise designers. Ik hou van de details, niets is gewoon ‘basic’, alles is speciaal. Dit zijn bijvoorbeeld typische kleedjes:

IMG_0055

Zeer gezellige koffieshops, tearooms, restaurantjes hierbinnen. Ook veel verschillende mogelijkheden om ijs te eten. Hier kun je zelf je ijsje samenstellen: zelf de smaak kiezen, hoeveel bollen, welke topping, welk sausje…

Zelf koos ik voor chocolade-ijs met karamel: ZAAAALIG! Ook super trouwens dat je overal een glaasje water bijkrijgt, mijn keel wordt snel droog van vermoeiende shopdagen (haha).

Omdat mijn stiefzus een boekenworm is, zijn we ook even naar de boekenwinkel geweest. Zelf heb ik thuis ook een collectie staan van Harry Potter, maar deze zagen er volledig anders uit. De stijl ziet er ook gewoon echt Aziatisch uit, vind ik. Leuk om eens een foto van te maken, al die kleine gekleurde boekjes samen.

Na deze drukke dag van het ontdekken van de Thaise winkels, nog even snel iets gaan eten en direct mijn bed ingedoken.
THE JETLAG IS MOORDEND!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s