Vierde dag in Bangkok (Off to Phuket)

Vandaag vliegen we om 17 uur naar PHUKET! Maar vooraleer we naar de luchthaven vertrekken: eerst nog een tour gaan doen met de Tukuk!

Tuktuk in Bangkok

Waarom is dit een must om te doen in Bangkok? Je kunt er op een avontuurlijke – ja ik zeg avontuurlijk – manier de stad mee verkennen. Het is avontuurlijk omdat de chauffeur zich door de meest hachelijke verkeerssituaties kan manoeuvreren. Geweldig om te zien!

Als je mee bent met een Thai op stap, zorg er dan zeker voor dat zij de prijs bespreken en niet jijzelf, want ze rekenen altijd veel meer aan voor toeristen dan voor lokale mensen. Ik had het geluk dat mijn stiefmama en stiefzus mee waren.

IMG_0143

Prachtig weer zoals je kunt zien, maar niet voor lang! Voor het eerst heb ik gezien waarom ze het nu regenseizoen noemen:

IMG_0229.JPG
Niet gewoon regen, maar liters water ,kletsend op de grond! Ook donder zoals ik het nog nooit heb gehoord. Alles erop en eraan!

Regenseizoen

Veel mensen willen niet reizen in het regenseizoen. Waarom? Omdat we ‘een blauwe hemel en zon’ willen. Dit heb je toch ook in het regenseizoen? Vaak hebben we 1 keer per dag ongeveer een uurtje gietende regen. Daarna stopt het direct en is het misschien wat bewolkt, maar die wolken trekken ook snel weg. Ik vind het zelf perfect om te reizen in het regenseizoen.

Voordelen van reizen in het regenseizoen

  1. Super voordelig! Hotels doen hun prijzen naar beneden om klanten te lokken. Handig toch?
  2. De natuur hier is adembenemend. De groene plaatsen zijn prachtig, ruiken lekker en het geeft dat tikkeltje meer aan de natuur hier.
  3. In het hete seizoen is het vaak onmogelijk om buiten te lopen overdag. (Ik heb het zelfs soms als ik hier buiten wandel in het regenseizoen.) Wanneer je in het regenseizoen over straat loopt, heb je vaker schaduw en geeft de (meestal) eenmalige regenbui een verfrissend gevoel. Na de regen voelt het meestal wel NOG warmer aan…
  4. Geen verschrikkelijke drukte. Ik vind het hier soms al redelijk druk, vooral op openbaar vervoer dan. Wat moet dat dan zijn in het hoogseizoen? Niet te doen, volgens mij…

Nu is het tijd om te vertrekken naar de luchthaven, want om 17 uur vliegen we naar Phuket. Eerst nog daar geraken. Hoe? Met de taxi!

Tips and tricks voor taxi

  1. Een taxi tegenhouden doe je door met je hand van beneden naar boven te wapperen.
  2. Vraag om de meter aan te zetten. Weigeren ze dat te doen, dan is het heel simpel en neem je een andere taxi. Onderhandel dus zeker nooit over de prijs, zelfs al lijkt de prijs voor jou al laag.
  3. Spreek de chauffeur aan met Sawadee Kha, dit betekent hallo in het Thais en laat de chauffeur weten dat je het hier al een beetje kent. Ze zullen je dus niet oplichten.
  4. In Bangkok heb je veel tolwegen, dus reken ongeveer 50 baht extra, want jij betaalt de tolwegen. Zorg er best ook voor dat je gepast kunt betalen, want chauffeurs zullen altijd doen alsof ze hun wisselgeld niet vinden… Fooi geven moet ook, dus als je 32 baht moet betalen, geef je best 40 bath.

Op het vliegveld een lekkere doughnut en off to Phuket!

Bye Bangkok, hello Phuket!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s