Derde dag in Bangkok (Shoppingday)

Zoals ik misschien al heb verteld in de blogpost over mijn vertrek, ben ik met heel weinig (en toch nog teveel) naar Thailand vertrokken. Mijn papa had me verteld: “Neem zo weinig als mogelijk mee, alles kun je hier kopen, want het is hier super goedkoop.” Niets is minder waar en dat kon ik vandaag ontdekken …

Eerst en vooral: met het openbaar vervoer naar de shoppingcenters. Van dit moést ik echt een foto nemen. Ik vind dat ze het overal in België moeten hebben.

Probeer je in te leven:

Na een lange rit op de trein kom je eindelijk toe bij de halte waar je moet afstappen. Je bent moe want het is nog vroeg op dinsdagmorgen. De trein heeft vijf minuutjes vertraging, waardoor je je al zal moeten haasten naar je werk. Je staat recht alvorens de trein volledig stilstaat. Iedereen doet het en gaat naar de deuren die zo meteen zullen opengaan. De deuren gaan open, je wilt naar buiten stappen, maar dat gaat niet, want er staat een massa mensen voor de deur te wachten om naar binnen te gaan en gaan dan ook als eerste naar binnen!

IK HAAT HET! IK HAAT HET! IK HAAT HET!

Moeten er werkelijk pijltjes komen vooraleer mensen weten dat je eerst mensen uit de trein moet laten gaan en er dan pas zelf kunt instappen? Blijkbaar wel, want hier werkt het goed…

DSC_8209

Vervolgens was de dag lang, maar kort om te vertellen. Van ’s morgends 10 uur tot in de avond 18 uur ben ik gaan shoppen… Ik had veel nodig natuurlijk als ik hier zes weken blijf.

Shoppen in Bangkok is echt zalig! Veel verschillende stijlen en extreem weinig geld! Van extravagant tot basic tot glitter tot veren tot zijde tot parels… GE-WEL-DIG!

YOU CAN BE YOURSELF AND THAT’S A BEAUTIFUL THING!

In welke shoppingcenters ben ik gaan shoppen?

1. Platinum Fashion Mall

Ideaal voor studenten die de laatste nieuwe trends willen volgen. Voor heel weinig geld kun je super leuke en originele kledij en accessoires kopen. Het is een gigantische plek van 1300 winkeltjes, dus genoeg keuze. Hier is het voordelig als je spullen koopt in meerdere aantallen, want je krijgt korting.

2. Terminal 21

Deze shopping mall is gekend voor de landen per etage. Op elk verdiep heb je een thema van een ander land, bijvoorbeeld Londen, Rome, Tokio… Heel leuk en origineel! Op de vierde en vijfde verdieping kom je terecht in de hemel voor foodlovers. Zoveel kleine restaurantjes, foodcorner… De tuin die je in de shopping mall hebt, is ook prachtig. Wanneer je buiten staat, kun je de skyline van Bangkok zien. Kleren zijn hier niet duur, maar ook niet goedkoop. Ook ideaal om souvenirtjes te komen!

3. EmQuartier

In dit shopping center heb je vooral luxemerken zoals Prada, Chanel, Louis Vuitton… Niet dat ik hier iets heb gekocht, maar het is toch altijd leuk om er eens rond te lopen. Het heeft een futuristische stijl met grote ramen, een waterval in het midden en talloze restaurantjes om gezellig iets te eten met zicht op Bangkok.

DSC_8202
Oei, dat is gevaarlijk voor mij… SOS!
DSC_8206
Tussen het shoppen door even een kopje koffie of wat lekkers? Zalig!
DSC_8205
Even ter zijde: O-VE-RAL vind je anime en tekenfilmfiguurtjes

Chitchat in Bangkok

In de avond ben ik samen met mijn stiefzus iets gaan eten op een toeristische plek in Bangkok samen met haar twee vriendinnen. Mijn stiefzus zelf is 22, leest graag boeken, is zeer slim, houdt van anime, Disney en Harry Potter, gaat niet graag uit… Haar vriendinnen zijn volledig anders. Zij zijn 30 jaar (is volkomen normaal dat leeftijden zoveel verschillen: in vriendschappen en in romantische relaties), gaan graag uit, gaan werken… Ik hou van beide types en het was zalig om te converseren met verschillende mensen!

brees
Stiefzus wachtende op haar eten

Haar ene vriendin heeft een jaar in België (Antwerpen) gewoon en een jaar in Nederland (Amsterdam). Ik heb haar natuurlijk een paar dingen gevraagd.

Q and A about Belgium with a girl in Bangkok

Vraag: “Wat vond je positief aan België en wat negatief?”
Antwoord: “Positief sowieso het eten: wafels, chocolade, frietjes: mmmm! Ook dat ene ding waar jullie een appel pletten en met suiker opeten, heerlijk!” (Ze bedoelde hier dus appelmoes…) “Negatief vind ik hoe de mensen omgaan met elkaar, ze zijn zeer gesloten en op zichzelf.”

Vraag: “Waar woonde je het liefst? In Antwerpen of in Amsterdam?”
Antwoord: “In Amsterdam, want daar hebben ze nog meer om te shoppen en zijn de mensen vriendelijker en meer open.”

Relaties in Thailand

Haar andere vriendin is een echt fuifbeest en vertelde me veel over het uitgaansleven. In Patong is het blijkbaar heel leuk om eens uit te gaan. Ook vertelde ze me veel over relaties in Thailand: hoe mannen hier zijn en waarom jonge vrouwen hier vaak een relatie hebben met oudere westerlingen.

Mannen in Thailand vinden het normaal om meerdere relaties te hebben, want het is hun instinkt. Veel vrouwen hier vinden dat niet meer oké en willen op safer spelen en met een westerling een relatie beginnen. Ik heb haar ook verteld dat er bij ons ook veel wordt bedrogen, maar ze was ervan overtuigd dat het hier toch anders was. Ik hoop misschien in de loop van de weken nog eens met iemand hierover te kunnen spreken. Natuurlijk zei ze ook dat ze westerse mannen gewoon ook vaker aantrekkelijker vinden en ze hebben sneller een beschermd gevoel.

Plastische chirurgie

Later op de avond ging het over het onderwerp: plastische chirurgie. Het is blijkbaar zeer normaal als je al verschillende dingen hebt laten doen. Zelf had ze haar neus twee maand geleden kleiner laten maken (wat vaak gebeurt in Thailand). Ik moet eerlijk zijn, ik zag niks meer van de operatie, ze had een mooie neus. De kostprijs hiervoor was iets van 500 euro… Voor een nieuwe neus dus.

Het was een leuke avond, ik heb goed gegeten en vrienden gemaakt!
Op naar de volgende dag!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s